Kerstmarkt in Antwerpen

 Kerstmarkt Antwerpendata & openingsuren locatie & tipsbusreishoteltipslinks Kerstmarkt Antwerpen 2015

Hotelovernachting tijdens de kerstmarkt

Het is natuurlijk leuk om een bezoek aan de kerstmarkt van Antwerpen te combineren met een verblijf van één of meerdere nachten in Antwerpen. Je hoeft dan 's avonds helemaal niet meer op de tijd te letten en kunt een bezoek aan de kerstmarkt combineren met andere bezienswaardigheden of activiteiten in Antwerpen. Je kunt bijvoorbeeld je kerstaankopen doen in het gezellige winkelhart van de stad, tijd inruimen om musea te bezoeken of om 's avonds van het aangename uitgaansleven van Antwerpen te genieten. Antwerpen telt een ruim aanbod van restaurants in alle prijsklassen en wie op stap wil die kan kiezen uit bruine kroegen, hippe bars en een aantal clubs. De twee grote bioscopen van Antwerpen tonen de laatste nieuwe films op groot scherm.

Soorten accommodaties in Antwerpen

In Antwerpen kun je kiezen uit meer dan 150 hotels, bed&breakfasts en appartementen. De meeste accommodaties liggen in of rondom het centrum van Antwerpen. Het gros van de hotels vallen in de drie- en viersterren categorieën. Wie op zoek is naar een luxe accommodatie die komt al snel uit bij de betere B&B's. In Antwerpen zijn er verscheidene B&B's die wat betreft comfort en uitstraling alle hotels in Antwerpen overtreffen. Na het sluiten van het Crowne Plaza hotel heeft Antwerpen geen vijfsterren hotel meer. Een klein aantal appartementen, B&B's en guesthouses worden door hotelboekingssites wel aangeduid als vijfsterrencategorie, maar zijn dat officieel niet.


 

Hoteltips

Op deze pagina presenteren we een aantal hotels, B&B's, appartementen en guesthouses die vanwege de ligging, sfeer of prijs aan te bevelen zijn. Al deze accommodaties zijn te boeken via booking.com Antwerpen of via de accommodatie zelf.

Top 5 gunstig gelegen hotels & accommodaties

Onderstaande hotels & accommodaties zijn aan te raden op basis van de ligging ten opzichte van de kerstmarkt:

(1) Hilton Antwerp. Dit populaire viersterrenhotel ligt aan de Groenplaats, één van de plekken waar de kerstmarkt van Antwerpen gehouden wordt.

(2) Hotel Banks. Een kunsthotel dat op enkele minuten lopen van de Groenplaats en Grote Markt ligt. Van maandag tot zaterdag kun je het eind van de dag genieten van gratis drankjes en tapas in de lounge.

(3) Appartement 't Leeuwekopke. Een luxe appartement dat op een steenworp afstand van de kerstmarkt ligt. Gratis wifi beschikbaar en je mag huisdieren gratis meenemen. Zo kan de hond ook mee naar de kerstmarkt.

(4) Dirk Suites. Comfortabele studio's die aan de Grote Markt gelegen zijn. Een mooiere locatie kun je je bijna niet bedenken als je naar de Antwerpse kerstmarkt gaat.

(5) Hotel Antigone. Een middenklasse hotel dat aan de Scheldekaaien ligt. Je kijkt zijdelings uit op de kerstmarkt, de ijspiste en het reuzenrad. Het is ongeveer 3 tot 5 minuten lopen naar het begin van de kerstmarkt op het Steenplein.

Top 5 goedkope hotels & accommodaties

Onderstaande hotels & accommodaties zijn goedkoop of zijn betaalbaar met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Het kan zijn dat op bepaalde data of in bepaalde periodes de tarieven hoger liggen. Een grotere vraag verhoogt de prijzen immers.

(1) Century Hotel Antwerpen. Dit driesterrenhotel ligt bij het centrale treinstation van Antwerpen. Met de metro sta je binnen vijf minuten op de kerstmarkt. Wil je te voet gaan dan is het ruim een kwartier wandelen.

(2) Ibis Budget Antwerpen Centraal Station. Dit tweesterrenhotel van de Ibis-keten ligt ook bij het centraal station. Als je geluk hebt boek je een kamer voor onder de dertig euro per persoon per nacht.

(3) Theater Hotel. Een viersterrenhotel dat vlak bij de Stadsschouwburg ligt, waar op zondag de Vogelenmarkt gehouden wordt en op zaterdag de Vreemdelingenmarkt. Binnen een kwartier loop je naar de kerstmarkt.

(4) B&B Maryline. Deze bed & breakfast biedt sfeervolle en ruime kamers op enkele minuten lopen van de Antwerpse kerstmarkt. De basisprijs is minder gunstig dan de rest in deze top-5, maar vlak voor de aankomstdatum worden er vaak flinke kortingen gegeven op de kamers in de B&B.

(5) Antwerp Student Hostel. Vind je het niet erg om met meerdere mensen op een slaapzaal te slapen dan is dit hostel een goedkope manier om in Antwerpen te overnachten.


Top 5 sfeer en/of luxe hotels & accommodaties

Overzicht volgt.


 

 
Kerstmarkt in Antwerpen is een informatieve site over de kerstmarkt van Antwerpen. Dit is geen officiële site van Stad Antwerpen.

Bedrijven die op de kerstmarkt van Antwerpen willen staan dienen contact op te nemen met de gemeente Antwerpen,

(C) alle rechten voorbehouden - ons cookiebeleid
Kerstmarkt in Antwerpen / Silver Media

  Alles over Kerstmis in Antwerpen, de volledige agenda rondom de feestdagen, winterse activiteiten in Antwerpen en de viering van Oud&Nieuw in Antwerpen lees je op Kerst in Antwerpen.

Meer weten over Antwerpen? Bezoek dan één van de volgende sites:
Alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners