Kerstmarkt in Antwerpen

 Kerstmarkt Antwerpendata & openingsuren locatie & tipsbusreishoteltipslinks Kerstmarkt Antwerpen 2015

Kerstmarkt Antwerpen - locatie en tips

Het historisch centrum van Antwerpen is traditioneel het toneel waar de Kerstmarkt van Antwerpen plaatsvindt. Bezoekers die vroeger naar de Kerstmarkt gingen zullen zeker herinneren dat de Kerstmarkt toen op de Groenplaats stond. Het was een vrijwel afgebakend (maar wel gratis toegankelijk) geheel waarbij er geen uitbreidingsmogelijkheden waren. Sinds het jaar 2010 is de Kerstmarkt een stukje opgeschoven. Het mooiste plein van Antwerpen, de Grote Markt, is nu de centrale plek voor de Kerstmarkt. Verder staan er ook volop kraampjes op de Suikerrui richting de Schelde en op het Steenplein bij de schaatsbaan. Vanaf de 2012-editie is de Groenplaats ook weer aan de Kerstmarkt van Antwerpen toegevoegd.
Op Google Maps kun je zien waar deze locaties zich bevinden.

Parkeren

In het centrum van Antwerpen geldt vrijwel overal betaald parkeren. De beste plekken om in de buurt van de Kerstmarkt te parkeren is in de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parking Grote Markt (Ernest van Dijckkaai 3), Parking Brabo (Kammenstraat 2), Parking Groenplaats (Groenplaats) en Parking Meir (Eiermarkt 33-35). Parkeertarieven liggen rond de € 2,00 tot € 2,50 per uur en maximaal 13 tot 19 euro per 24 uur. Een goedkoper uurtarief betaal je op de twee parkeerplaatsen aan de Scheldekaaien.


 

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is vanuit Nederland uitstekend per trein bereikbaar. Vanuit Rotterdam reis je met de normale trein in iets meer dan een uur naar Antwerpen Centraal. Met de Thalys doe je er slechts een half uurtje over. Alle treintarieven en tijden zijn te vinden via de site NS International.
Vanaf het centraal station van Antwerpen wandel je via de Keyserlei en de Meir in ruim een kwartier naar de Kerstmarkt. Wie niet wil lopen kan per tram, bus of metro gaan. Op de site van De Lijn kun je exact zien welke routes en tijden er voor Antwerpen gelden. Het snelste is per metro richting Linkeroever, waarbij je uitstapt op station Groenplaats. Van daaruit is het nog drie tot vier minuten lopen naar de Kerstmarkt

Hotels

De hotels in Antwerpen zijn in de maand december traditioneel druk bezet. Vooral tijdens de weekeinden is de kans dat je een hotelkamer tegen een leuke prijs vindt vrij klein als je laat bent met boeken. Over het algemeen is de kans van het vinden van een leuk hotel tegen een betaalbare prijs het grootste bij de Nederlandstalige hotelboekingssite booking.com. Bekijk de hotels in Antwerpen.

Meer informatie over Kerst in Antwerpen

Een informatieve en handige site over alles rondom het Kerstfeest in Antwerpen is Kerst in Antwerpen.


 

 
Kerstmarkt in Antwerpen is een informatieve site over de kerstmarkt van Antwerpen. Dit is geen officiële site van Stad Antwerpen.

Bedrijven die op de kerstmarkt van Antwerpen willen staan dienen contact op te nemen met de gemeente Antwerpen,

(C) alle rechten voorbehouden - ons cookiebeleid
Kerstmarkt in Antwerpen / Silver Media

  Alles over Kerstmis in Antwerpen, de volledige agenda rondom de feestdagen, winterse activiteiten in Antwerpen en de viering van Oud&Nieuw in Antwerpen lees je op Kerst in Antwerpen.

Meer weten over Antwerpen? Bezoek dan één van de volgende sites:
Alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners