Locatie van de kerstmarkt van Antwerpen

Het historisch centrum van Antwerpen is traditioneel het toneel waar de kerstmarkt van Antwerpen plaatsvindt. Bezoekers die vroeger naar de kerstmarkt gingen zullen zeker herinneren dat de Kerstmarkt toen op de Groenplaats stond. Het was een vrijwel afgebakend (maar wel gratis toegankelijk) geheel waarbij er geen uitbreidingsmogelijkheden waren.

Sinds het jaar 2010 is de kerstmarkt een stukje opgeschoven. Het mooiste plein van Antwerpen, de Grote Markt, is nu de centrale plek voor de Kerstmarkt. Verder staan er ook volop kraampjes op de Suikerrui richting de Schelde en op het Steenplein bij de schaatsbaan. Sinds de 2012-editie is de Groenplaats ook weer aan de kerstmarkt van Antwerpen toegevoegd.

Steenplein doet in 2023 niet mee

Vanwege de herinrichting van de Scheldekaaien doet het Steenplein niet mee met de 2023-editie van de kerstmarkt van Antwerpen.

Parkeren

In het centrum van Antwerpen geldt tegenwoordig overal betaald parkeren. Als toerist mag je de auto in het historische centrum niet meer op straat parkeren. Daar geldt dat parkeren is voorbehouden aan vergunninghouders. Je bent daarom aangewezen op parkeergarages of je kunt de auto op parkeerplaatsen buiten het centrum parkeren.

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parking Grote Markt (Ernest van Dijckkaai 3), Parking Brabo (Kammenstraat 2), Parking Groenplaats (Groenplaats) en Parking Meir (Eiermarkt 33-35). Parkeertarieven liggen rond de € 2,50 tot € 4,00 per uur en maximaal 18 tot 26 euro per 24 uur. Een goedkoper uurtarief betaal je op de parking aan de Rijnkaai en op de P+R parkings.

HANDIG:
5 dingen die je moet weten over parkeren in Antwerpen

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is vanuit Nederland uitstekend per trein bereikbaar. Vanuit Rotterdam reis je met de normale trein in iets meer dan een uur naar Antwerpen Centraal. Met de Eurostar doe je er slechts een half uurtje over. Alle treintarieven en tijden zijn te vinden via de site NS International.

Vanaf het centraal station van Antwerpen wandel je via de Keyserlei en de Meir in ruim een kwartier naar de Kerstmarkt. Wie niet wil lopen kan per tram, bus of metro gaan. Op de site van De Lijn kun je exact zien welke routes en tijden er voor Antwerpen gelden. Het snelste is per metro richting Linkeroever, waarbij je uitstapt op station Groenplaats. Van daaruit is het nog drie tot vier minuten lopen naar de Kerstmarkt

Hotels

De hotels in Antwerpen zijn in de maand december traditioneel druk bezet. Vooral tijdens de weekeinden is de kans dat je een hotelkamer tegen een leuke prijs vindt vrij klein als je laat bent met boeken. Over het algemeen is de kans van het vinden van een leuk hotel tegen een betaalbare prijs het grootste bij de Nederlandstalige hotelboekingssite booking.com. Bekijk de hotels in Antwerpen.

Kerstmarkt in Antwerpen